Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/vwgbiesb/public_html/plugins/system/gcalendar/gcalendar.php on line 61
Algemeen

Algemeen

De vogelwerkgroep Biesbosch voert vogeltellingen uit in de Dordtse, Sliedrechtse en Brabantse Biesbosch. De werkgroep is onderdeel van de stichting Natuur- en Vogelwacht Biesbosch. Vogelaars die voorheen hun waarnemingen uitwisselden via BirdingBiesbosch.org, doen dat nu via deze website.

Werkgebied

Ontstaan

Vogelwerkgroep Biesbosch is op 26 oktober 2012 opgericht tijdens een startbijeenkomst in Hoeve Jong Dordrecht. Tot dan toe was er geen werkgroep voor de hele Biesbosch. Wel bestond de Natuur- en Vogelwacht Dordrecht al sinds 1983, die vooral actief was in het Dordtse gedeelte van de Biesbosch. Zodoendwasemde er altijd al intensief gedaan natuuronderzoek in de Dordtse Biesbosch. Al langer leefde de wens om één werkgroep voor het hele gebied te hebben. In de Brabantse en Sliedrechtse Biesbosch werden namelijk ook vogeltellingen uitgevoerd. Goede coördinatie ontbrak daar echter. Op initiatief van Frank Saris (Sovon) gingen vogelaars van Natuur- en Vogelwacht Dordrecht en vrijwilligers van Staatsbosbeheer in de nazomer van 2012 rond de tafel zitten en besloten de werkgroep op te richten.

Logo

Het logo bestaat uit de contouren van een typische broedvogel van de Biesbosch: een IJsvogel die Ruben Vlot in 2005 fotografeerde. In datzelfde jaar startte hij samen met Albert de Jong de website www.birdingbiesbosch.com, om waarnemingen uit de Biesbosch te kunnen delen. Op 1 februari 2013 ging die site uit de lucht, om het stokje over te dragen aan de nieuwe werkgroep.

2012.
By: Joomla Free Templates