Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/vwgbiesb/public_html/plugins/system/gcalendar/gcalendar.php on line 61
Kleurringen Grutto' s

Archief

Geschreven door Super User

Kleurringen Grutto' s

Op het moment zitten er weer een groot aantal Grutto's in de Biesbosch. Vroeger was met name de Sliedrechtse Biesbosch een belangrijke broedplaats voor grutto's, inmiddels is de soort als broedvogel uit de Biesbosch verdwenen. Ons werkgebied heeft echter nog wel een belangrijke functie als opvet plek voor grutto's die in Afrika en Spanje/Portugal hebben overwinterd of daar naar op weg zijn. Vorig jaar is gebleken dat er aardig wat grutto’s die door Astrid Kant elders in Nederland geringd zijn een tussenstop in de Biesbosch maken (o.a Hardenhoek, Tongplaat).

Wij roepen jullie op om zoveel mogelijk op geringde grutto’s te letten en de juiste kleurcode’s te noteren. Hiermee kunnen wij aantonen wat het belang is van de Biesbosch voor deze fantastische vogelsoort. Daarnaast helpen wij daar wetenschappelijk onderzoek mee wat weer behulpzaam kan zijn bij het behoud van de grutto voor Nederland.


Voor meer informatie verwijzen wij naar de website van Astrid waar alle informatie over het ringen en aflezen en waar te melden te vinden is.

Website Astrid Kant: http://www.astridkantweidevogels.nl/

Kleurcode’s: http://limosa.no.sapo.pt/Key.html

 Foto's: Astrid Kant

2012.
By: Joomla Free Templates